Politika zasebnosti in politika piškotkov

Družbi Perfeti van Melle, Češka republika (v nadaljevanju PVM) je vaša zasebnost zelo pomembna in je zavezana k temu, da jo zaščiti. Družba Perfetti Van Melle lahko na spletnem mestu www.mentos.si zbira podatke obiskovalcev.

S tem spletnim mestom upravlja PVM.

V tej politiki zasebnosti so navedene vse vrste podatkov, ki jih zberemo, in načini, kako jih uporabljamo in varujemo.

V tej politiki lahko najdete tudi nasvete, kaj morate storiti, če ne želite, da bi zbirali vaše podatke, in kako lahko spremenite podatke, ki ste nam jih že posredovali.

Ta politika zasebnosti ne velja za reklamne pasice, igre na srečo in druge reklame ali promocije, ki jih morda sponzoriramo ali sodelujemo na spletnih mestih, ki so v lasti tretjih oseb.

UPRAVLJAVEC PODATKOV

Upravljavec podatkov takšne obdelave je Perfetti Van Melle iz Češke republike.

VRSTE OBDELANIH OSEBNIH PODATKOV

Navigacijski podatki

Računalniško podprti sistemi in programska oprema, potrebni za delovanje tega spletnega mesta, med normalnim delovanjem pridobijo določene osebne podatke prek prenosa, ki sodeluje pri protokolih internetnega sporazumevanja. Ti podatki se ne zbirajo za prepoznavanje oseb, ampak lahko s pomočjo postopkov in povezav s podatki, ki jih imajo v lasti tretje osebe, privedejo do prepoznavanja uporabnikov. V tej kategoriji podatkov so vključeni naslovi IP ali imena, shranjena v domeni računalnikov, ki jih uporabljajo tisti, ki dostopajo do spletnega mesta, naslovi zahtevanih virov z oznako URI (Uniform Resource Identifier), čas zahteve, metoda, uporabljena za posredovanje zahteve do strežnika, velikost prejete datoteke v odgovoru, številčna koda, ki prikazuje stanje odgovora strežnika (dobro, napaka itd.) in drugi parametri, povezani z operacijskim sistemom in strukturo ter stanjem uporabnikovega računalnika. Ti podatki se uporabljajo izključno za pridobivanje statističnih informacij o uporabi spletnega mesta in za preverjanje njegovega pravilnega delovanja in so izbrisani takoj po obdelavi. Podatki je mogoče uporabiti za preiskavo odgovornosti v primeru, da pride do kršitve obdelave podatkov v zvezi s spletnim mestom.

OSEBNI PODATKI

Lahko zbiramo osebne podatke. Osebni podatki so vse informacije, prek katerih vas je mogoče osebno prepoznati.

Običajno to vključuje vaše ime, ulico, prikazno ime, e-poštni naslov, telefonski številko in podatke kreditne kartice. Podatke, ki jih posredujejo uporabniki, lahko zbiramo samo za primere odgovarjanja na vprašanja. Takšni podatki bodo obravnavani v skladu s to politiko in veljavno zakonodajo.

PODATKI, KI JIH UPORABNIK POSREDUJE PROSTOVOLJNO

Izbirno, neposredno in prostovoljno posredovanje osebnih podatkov, ki jih uporabnik vpiše v obrazce za prijavo na tem spletnem mestu, pomeni posledično pridobivanje podatkov, ki jih posreduje pošiljatelj. Te podatke bo PVM obdelal za to, da se lahko odzove na zahtevano storitev in, če posredujete svoje podatke za stik, po e-pošti poslal informativni in reklamni material.

ZAŠČITA OTROK

PVM je zavezan k zaščiti zasebnosti otrok. Spletno mesto je zasnovano in namenjeno uporabi oseb, starih 16 let in več. Če ste starejši od 16 let, vendar mlajši od 18 let, morate preveriti določila te politike zasebnosti skupaj z nosilci starševske odgovornosti, da poskrbite, da jih oboji razumete. Čeprav mi nismo odgovorni za določanje starosti naših uporabnikov, lahko izvedemo preverjanje podatkov.

V primeru, da ste mlajši od 16 [MP1] let, potem ne pozabite, da morate za uporabo tega spletnega mesta pridobiti pooblastilo/dovoljenje nosilca starševske odgovornosti in da nam pošlje vaše osebne podatke.

NAMEN OBDELAVE

Sami se prostovoljno odločite, ali nam boste posredovali svoje osebne podatke. V nekaterih primerih so osebni podatki potrebni za izvajanje določenih funkcij. Na spletnem mestu boste pozvani k oddaji osebnih podatkov, da bi se lahko prijavili za nagradna žrebanja ali igre, prejemali informacije ali novice, izpolnili anketo ali oddali komentar ali poizvedbo. V teh primerih PVM uporabi pojavno okno, kjer so navedene informacije o obdelavi osebnih podatkov in potrditveno okence za pridobitev dovoljenja. Zagotavljamo, da PVM ne bo zbiral nobenih osebnih podatkov, če mu jih ne posredujete prostovoljno.

PVM bo vaše osebne podatke uporabil v namene, za katere so bili zbrani (npr. za odgovor na vašo poizvedbo, da vas doda v nagradno igro ali vam pošlje vzorec). Osebne podatke lahko uporabimo tudi za izboljšavo naših izdelkov in spletnih strani, in da z vami stopimo v stik glede drugih izdelkov in storitev, ki bi vas lahko zanimali (vključno s tistimi, ki jih ponujamo skupaj z drugimi družbami). Lahko jih tudi delimo oziroma posredujemo drugim podjetjem v okviru skupine Perfetti Van Melle in tretjim osebam, ki neposredno sodelujejo v dejavnostih PVM in razvoju spletnega mesta.

Informacijam, ki smo jih prejeli od vas, bomo morda dodali druge informacije, ki jih imamo oziroma prejmemo od tretjih oseb. To počnemo v tržne namene, da lahko zagotovimo bolj vašim potrebam prilagojene izdelke in storitve.

POSTOPKI OBDELAVE

Pomembno je, da veste, da osebne podatke obdelujemo v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov. PVM ali obdelovalec podatkov, ki ga je PVM neposredno pooblastil, obdeluje osebne podatke samo tako dolgo kot je nujno potrebno za namene, v katere so bili podatki zbrani ali posledično obdelani.

Pri tem se izvajajo posebni varnostni postopki, ki preprečujejo tveganje za uničenje ali izgube podatkov, ali nenamerno ali namerno, preprečujejo nepooblaščen dostop do podatkov ali postopke obdelave podatkov, ki so ali nezakoniti ali niso v skladu z namenom, za katerega so bili podatki zbrani. Poleg tega je PVM skladno z zakonodajo in glavnimi mednarodnimi standardi uvedel dodatne varnostne ukrepe za zmanjševanje tveganja glede zaupnosti, integritete in razpoložljivosti zbranih in obdelanih posebnih podatkov.

DELJENJE, POSREDOVANJE IN RAZŠIRJANJE PODATKOV

Podatke, ki jih zberemo, lahko prenesemo ali posredujemo drugim podjetjem v okviru skupine Perfetti Van Melle in tretjim osebam, ki neposredno sodelujejo v dejavnostih PVM in razvoju spletnega mesta. PVM občasno najame druge ponudnike, podatke obdelajo in analizirajo. Poleg omenjenih primerov podatkov ne bomo razkrili ali dali nikomer drugemu, razen če to ni v skladu s pogodbenimi in pravnimi obveznostmi oziroma da so se uporabniki s tem strinjali.

PVM in njegovi drugi ponudniki za obdelavo podatkov bodo vaše osebne podatke prenašali in obdelovali z upoštevanjem ustreznih ukrepov, ki zagotavljajo varnost vaših osebnih podatkov.

PRAVICE OSEBE, NA KATERO SE NANAŠAJO PODATKI

PVM uporabnika obvesti, da ima pravico, da zahteva dostop in popravljanje ali izbris svojih osebnih podatkov, oziroma da omeji ali ugovarja obdelavi, da ima pravico do prenosljivosti podatkov oziroma da prekliče soglasje, tako da PVM to sporoči pisno na naslov Perfetti van Melle Czech Republic, s.r.o., Tomíčkova 9, 148 00 Praha, Češka republika ali prek e-pošte na naslov pvmdpo@it.pvmgrp.com, naslovljeno na uradno osebo za varstvo podatkov, pri čemer vedno priloži kopijo osebnega dokumenta ali drugega dokumenta, ki dokazuje njegovo pristnost.

PVM si pridržuje pravico, da kadar koli preveri resničnost osebnih podatkov, ki jih je posredoval udeleženec, kot tudi starost in identiteto zmagovalcev, preden nadaljuje z dostavo nagrad.

PIŠKOTKI

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih strežnik spletnega mesta shrani v vašo napravo. Perfetti Van Melle s piškotki zagotavlja lažjo uporabo naših spletnih mest, prav tako z njihovo pomočjo spletna mesta in naše izdelke prilagodi vašim interesom in potrebam. S pomočjo piškotkov je lahko vaša prihodnja dejavnost na naši strani je lahko veliko hitrejša. Če lahko na primer spletno mesto prepozna, da ste nekoč že posredovali svoje osebne podatke, jih pri naslednjem obisku ne bo več zahtevala.

Prav tako lahko piškotke uporabimo za zbiranje podatkov o vašem računalniku, na primer vaš naslov IP (številka, ki se dodeljena vašemu računalniku za brskanje po internetu) ali vrsto internetnega brskalnika oziroma operativnega sistema, ki ga uporabljate, in te nato poveže z vašimi osebnimi podatki. S tem poskrbimo za vašo najboljšo izkušnjo na naših spletnih straneh in jih spremenimo v učinkovit vir informacij.

Perfetti Van Melle za shranjevanje teh piškotkov uporabi pojavno okno, kjer so navedene informacije o piškotkih in potrditveno okence za pridobitev dovoljenja. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke onemogočite. V primeru, da piškotke onemogočite, morda ne boste mogli obiskati vseh strani na spletnem mestu ali pri obisku spletnega mesta prejeti personaliziranih informacij.

GOOGLE ANALYTICS

Spletna mesta lahko uporabljajo tudi analitična orodja, kot je Google Analytics in/ali Unica, s katerimi sledijo vaši interakciji s spletnim mestom in shranjujejo podatke, kot na primer, kdaj ste obiskali spletno mesto, ali ste ga obiskali že prej in s katerega spletnega mesta ste prišli sem. Statistiko meritev spletnega mesta lahko uporabimo, da personaliziramo vaše doživetje na spletnem mestu in izdelamo oceno – anonimno in skupinsko – statistike glede aktivnosti spletnega mesta. Te informacije uporabljamo za merjenje učinkovitosti naše spletne prisotnosti in izdelavo statističnih poročil.

Tam, kjer uporabljamo Google Analytics, lahko te podatke delimo z Googlom, pri čemer Googlu pomagamo izboljšati njegove izdelke in storitve. Ne mi ne Google tega orodja ne bomo uporabili (ali za uporabo pooblastili katerega koli drugega izvajalca) za sledenje ali zbiranje osebnih podatkov o vas oziroma vaših osebnih podatkov ne bomo povezali s podatki Google Analytics.

OZNAKE SLIKOVNIH TOČK

Nekatere strani, ki jih obiščete, lahko podatke zbirajo tudi prek oznak slikovnih točk (imenovane tudi clear gifs), ki jih morda delijo z drugimi ponudniki, ki neposredno sodelujejo s promocijsko dejavnostjo PVM in razvojem spletnega mesta. Na primer lahko podatek o uporabi spletnega mesta glede obiskovalcev naših spletnih mest delimo z drugo oglaševalsko agencijo, ki skrbi za boljšo umeščenost reklamnih pasic na spletnih mestih PVM. Podatki, zbrani z uporabno oznak slikovnih točk, niso osebno določljivi, čeprav jih je mogoče povezati z vašimi osebnimi podatki.

SPREMEMBE TRENUTNE POLITIKE ZASEBNOSTI

PVM redno preverja svojo politiko zasebnosti in varnostno politiko in jo po potrebi skladno z zakonskimi spremembami, organizacijo ali tehnološkim razvojem pregleda. Kakršne koli spremembe omenjene politike bodo objavljene na tej strani.